Conditii meteo
  • Delta Dunării, un adevărat paradis!

  • Plaja Sulina

  • Apus în Deltă

  • Farul vechi

Localizare

Pensiunea "Casa Sibiana" se afla in orasul Sulina, cel mai estic punct al Romaniei si al Comunitatii Europene. La nivel national, localitatea Sulina detine statutul de Zona de Interes National. Cadrul natural deosebit datorat vecinatatii fluviului Dunarea, a Deltei Dunarii si a Marii Negre, constituie unul din avantajele majore ce pot transforma zilele de vacanta pentrecute aici in amintiri de neuitat.

Clima in localitatea Sulina este continentala, fiind influentata pe de-o parte de Marea Campie Rusa, iar pe de alta parte de Marea Neagra. Apa care inconjoara orasul influenteaza in mod decisiv microclimatul local: toamna se raceste mai usor, iar primavara se incalzeste mai greu decat in restul portiunilor de uscat.

Asemenea unei insule, orasul Sulina se afla inconjurat de ape si de aceea, accesul spre si dinspre oras catre alte localitati se face numai pe apa. Cea mai apropiata localitate ce beneficiaza de legaturi terestre cu restul "continentului" este municipiul Tulcea, situat la o distanta de 39 de mile marine (aproximativ 74 km).


istorie

Scurta istorie a localitatii Sulina

Localitatea este atestata documentar inca din anul 950 de Constantin Porfirogenetul, in cadrul lucrarii "De Administrando Imperio". Sulina este localizata in hartile medievale in anul 1327 de catre Pietro Visconti.


Mai mult
trasee turistice

Trasee turistice in Delta Dunarii

Activitatea turistica in perimetrul Deltei Dunarii respecta o serie de reguli impuse de Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Una dintre aceste reguli se refera la traseele turistice ce pot fi urmate in timpul excursiilor prin Delta.


Mai mult

Pensiune Mai mult

 Pensiunea "Casa Sibiana", situata in cea mai estica localitate a Romaniei - Sulina, va ofera conditii excelente pentru petrecerea weekend-ului, a vacantei sau concediului, feriti de stresul aglomeratiilor urbane, intr-un cadru natural deosebit.

   Cazare in conditii excelente, mesele cu meniuri traditionale, posibilitatile de relaxare prin intermediul excursiilor organizate in imprejurimile localitatii…

Tur virtualMai mult

Va invitam sa vizitati, prin intermdiul unui tur virtual, cateva din facilitatile puse la dispozitia dumneavoastra de pensiunea "Casa Sibiana"!